CASCO,
Gépjármű-
felelősség
Lakás,
Vagyon,
Vállalkozás
Élet,
Baleset,
Egészség
Utas

BIZTOSÍTÁSOK

Üdvözöljük az MPM Biztosítási Alkusz Kft. honlapján

Kattintson ide, és válassza a legkedvezőbb 2013-as kötelező biztosítás ajánlatot!

Kötelező biztosítás 2014 - KGFB 2014

Hírek!

Díjhirdetés és biztosítóváltás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál - 2013. szeptember

 

 

2010. január 1-től változott a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás jogszabálya.

 

Törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

KGFB tájékoztató


A jogalkotók szándéka szerint a jogszabály célja, hogy a fogyasztói érdekek védelme mellett egy sokkal egyszerűbb, hatékonyabb, kényelmesebb és modernebb rendszer szolgálja a gépjárművel rendelkezőket.

 

Kösse meg kötelező biztosítását 2014-re!

Mérlegelési szempontok biztosítója kiválasztásához

 

A gépjárművek üzembentartójának kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása, határozatlan időre szól. A szerződési feltételek szerint lehetőség van a biztosítási évforduló előtt a szerződés áttekintésére.

 

A biztosító társaságok jogszabályi kötelezettsége, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés évfordulóját 50 nappal megelőzően értesítést küldjenek a biztosítás szerződőjének a következő biztosítási időszakra vonatkozó díjról és szolgáltatásokról, így lehetőség nyílik, a díjak és szolgáltatások összehasonlítása mellett dönteni a kötelező biztosítás fenntartásáról, vagy váltásáról.

 

Minden év október 30-án a biztosító társaságok meghirdetik a követjező. évre vonatkozó tarifáikat. A jogszabály értelmében a korábbi évek díjszámítási paraméterezéstől eltérően, 2011-től a gépjárművek díjbesorolási alapja változtatásra kerül, így a cm3 alapú besorolást felváltja a gépjárművek KW alapú díjbesorolása. A megváltozott paraméterek érinteni fogják az érvényben lévő szerződések díjait is, így különösen érdemes figyelemmel lenni a meglévő szerződés kövekező évtől érvényes díjára is.

 

Társaságunk a biztosítási piac által kínált kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések díjversenye mellett kíván segítséget nyújtani a szolgáltatási feltételek összehasonlításában is, továbbá segítséget nyújtunk abban is, hogy Ön az igényeinek megfelelő kötelező biztosítást tudja kiválasztani.
A mérlegelés szempontjai a biztosítás díján kívül, a teljesség igénye nélkül alábbiak lehetnek:

 

  • A jelenlegi biztosítója a biztosítás zökkenőmentes fenntartásához mennyiben segítette Önt? A csekkeket, igazolásokat, egyéb adminisztrációs dokumentumokat időben, az Ön által megadott címre küldte-e?
  • A Biztosító mennyire elérhető telefonon, vagy személyesen, az esetlegesen felmerülő problémáit mennyire kezelte rugalmasan és megértően, fenntart-e Önhöz, területileg közeli ügyfélszolgálatot.
  • Esetleges kárrendezése mennyire gyors és rugalmas. Kötelező felelősségbiztosítás esetén ugyan nem Önnek, hanem az Ön által másnak okozott kárt térítik a biztosítók, de ha az Ön biztosítója nem teljes körűen vagy nagy késedelemmel téríti meg a kárt, a károsult "zaklathatja", valamint a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján kártérítési igénnyel léphet fel közvetlenül Ön ellen.

 

Ha bármilyen kérdése, problémája felmerül a biztosításával kapcsolatban, állunk rendelkezésére. Kérjük, keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken.

 

MPM Biztosítási Alkusz Kft.

1032 Budapest, Bécsi út 120.

 

Call center: (+36 1) 453-0303, +36 30 933-4292,

 

Fax: (+36-1) 388-9165

ÜzletszabályzatAdatvédelemPanaszkezelési szabályzat - Panaszbejelentő adatlap
by hupi 
Kötelező biztosításCASCO biztosításLakásbiztosításÉletbiztosításVállalkozás biztosításUtasbiztosításKötelező biztosítás díjszámításCASCO-kötelező biztosítás díjszámításAjánlatkérés
ElérhetőségekPartnereinkTermékismertetőkTörvénytárGy.I.K.Céginformáció